Sådan får dit barn den bedste skolestart

skolestart

Skolestart

Er dit barn klar til at starte i skole? Rigtig mange børn er lige startet i skole. Skolestart er en rigtig spændende tid, hvor de lærer en masse nyt. De første dage suser afsted og børnene suger ny læring til sig. Men efter et par dage er energi niveauet ikke helt så højt mere. Børnene har kørt på pumperne og nu melder trætheden sig, når de kommer hjem fra skole.

Nogle dage kan det være svært at holde sig vågen til aftensmaden.

Da min pige startede i skole, var hun fuldstændig færdig om aftenen. Vi måtte rykke vores aftensmad, så vi spiste tidligere, så hun kunne komme tidligere i seng, ellers var hun for træt til at spise.

 

Søvn

Det er rigtig vigtigt, at barnet ikke kommer for sent i seng. En god nats søvn er altafgørende. Børnene skal helst så tidligt i seng, at de selv vågner om morgenen. Først der er de helt udhvilet og klar til endnu en dag, med en masse ny læring. Læs mere om det her

 

Fritidsaktiviteter

I starten skal man helst undgå, at have en masse aftaler i fritiden, da børnene bruger meget energi på alt det nye over i skole. Derfor har de brug for at slappe lidt af, når de kommer hjem. Det kan være en god ide, at sætte venner og fritidsaktiviteter på stand by de første par uger, så barnet ikke bliver overloadet

Brug i stedet tiden derhjemme på, at komme lidt ned i gear, og snak om det nye der sker over i skolen. Det er sundt for børnene, at få bearbejdet alle de indtryk de får, og det gør de bla ved at fortælle om tingene. Sprøg ind til hvad de har lavet over i skolen. Men forvent ikke, at du kan spørge ”hvad har du lavet i dag?”, og at barnet så remser hele dagen op. Hvis du spørger sådan, så vil svaret ofte være ”Det kan jeg ikke huske?”. Spørg i stedet mere specifikt ind. Eks ”jeg kunne se, at du var på boldbanen, hvad lavede i på boldbanen i dag?” Stil gerne supplerende spørgsmål til svarene, så du kommer dybere ind i historien om, hvad de lavede på boldbanen. Det er jo spændende at følge med i alt det nye, de laver over i skolen. læs evt her hvordan du får dit barn til at fortælle om sin dag.

 

Om en måned vil du kigge på dit barn og tænke ”hold da op hvor er du blevet stor!”  Der vil det næste stykke tid ske et kæmpe spring i dit barns udvikling.

 

Her til sidst får I lige et lille billede med af min datter, fra hendes skolestart. Tænker at mange af jer har/får et lign. billede med jeres barn?

skolestart

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *