OPDRAGELSE OG UDVIKLING

Kreative børn – hvorfor er kreativitet vigtigt? 

Indeholder reklame for kreakassen.dk

Forældre undervurdere ofte vigtigheden i at lave kreative aktiviteter.  Men faktisk er der en grund til, at man i børnehaven laver alle de kreative projekter med jeres børn. For kreativitet styrker nemlig barnets færdigheder på så mange områder.

 

Disse færdigheder styrkes bla:

  • Dit barn lærer at fordybe sig og holde fokus. Når dit barn er optaget af sit kreativ projekt, så trænes koncentrationen også. 
  • Dit barn får en alsidig personlig udvikling. Det er vigtigt, at børn igennem sin barndom får mulighed for at prøve forskellige lege – og kreative aktiviteter er blot en af disse lege.
  • Dit barn lærer at forstå verden. Ved feks at tegne eller forme en snegl, så forstår barnet meget bedre, hvad en snegl egentlig er for noget.
  • Dit barn får hjælp til at takle hverdagens små sorger og skuffelser. Nogle børn har svært ved at sætte ord på deres følelser. Så er det nemmere at tegne en kriger, der er såret!
  • Dit barn træner sin motorik. Når dit barn gør sig umage med limpistolen eller malerpenslen, så trænes motorik samtidig. Og det har direkte betydning for, hvor nemt han/hun får ved at håndtere blyanten og dermed skrivningen.
  • Dit barn udvikler sin fantasi. Når dit barn tegner en grøn elefant så udvikler barnet sin fantasi. Og derved lærer at finde alternative løsningsmuligheder 
  • Dit barn bliver klogt. Alle de forskellige evner og redskaber, dit barn udvikler gennem sine kreative projekter, er tilsammen med til at gøre barnet klog.

 

Men jeg er jo ikke kreativ

Er du en af de forældre der kigger på børnehavens vægge fyldt med børnenes farverige projekter, og ønsker at du var krea-typen?

Eller vil du bare gerne støtte dit barns kreative udfoldelser, selvom det ikke rigtig siger dig noget at være kreativ? 

Så er der håb forude…

Kreakassen.dk laver nemlig hver måned en kasse fyldt med spændende kreative projekter. Så kan I selv vælge, om I vil følge de brugsanvisninger, der følger med eller I vil slippe kreativiteten løs.

Projekterne er lige til at gå til og kræver ikke en masse. Alt hvad du skal bruge er med i kassen.  Og projekterne er lavet sådan, at du selv i en travl hverdag kan finde tiden til at lave de små projekter.

 

 

Grib fantasien

Du kan også sagtens selv hjælpe dit barns fantasi på vej ved at gribe chancen, når dit barn leger eller fortæller noget om legen.

Eks hvis barnet kommer og viser dig et papir og siger “Se, det er en bil”, så kan I jo bygge videre på fantasien ved at tegne veje, lave huse af mælkekartoner og mennesker af toiletruller. 

Hvis dit barn er helt ideforladt og bliver ved med at spørge “hvad skal jeg tegne?” Så lad vær med at sige: “du kan tegne en blomst eller et hus”. Find i stedet inspiration i barnets hverdag. Hvad har barnet lavet i dag? Har de eks haft bål i børnehaven, så snak lidt om det og foreslå at barnet evt kunne tegne det. På den måde får du prikket lidt til barnets egen fantasi.

 

Skab rammerne

Det er sjældent, at børn af sig selv kommer hen og beder om karton, limpistol og  andre kreative ting. Så hvis du vil appellere til det kreative, så er det udentvivl en fordel hvis remedierene er til rådighed for barnet. Så kan barnet selv gå igang når ideen til billedet eller skulpturen når ideen opstår. Måske kunne i have et lille bord med kreative remedier ved siden af. Hjemme hos os har vi en kæmpe kasse med kreative ting i, så min pige altid kan gå hen og finde spændende ting til projektet. Det behøver ikke at være fine dyre ting. Toiletruller, en ødelagt bluse, gamle knapper – alt kan bruges

 

Klik her for at tjekke kreakassen ud

 

.

Læs også disse....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.