leg
OPDRAGELSE OG UDVIKLING

Ideer til udendørsaktiviteter 

Vidste I at undersøgelser viser, at børn bruger gennemsnitlig fem timer daglig foran en skærm?

TNS Gallup har også lavet en særskilt undersøgelse for de 5-16-åriges tidsforbrug på fjernsyn, dvd, konsol- og computerspil, onlinespil og lign., som viser at de gennemsnitlig bruger 7 timer dagligt i weekenden.

Få børnene ud og lege i stedet

 

Hvis dit barn har leget og er blevet udfordret hele dagen, er det fint at koble af med lidt uforpligtende underholdning.  Men selvfølgelig ikke i flere timer. Børn udvikler sig gennem leg, og derfor er det også vigtigt, at de kommer til at lege så meget som muligt.Så de på den måde får stimuleret deres sprogudvikling, socialerelationer, motoriske færdigheder osv. Og lige for tiden har vi jo det mest fantastiske vejr, så udnyt det endelig og smid ungerne uden for og lege.

 

Ideer til lege

Det er ikke alle børn der er lige begejstret for at komme ud og lege. For nogle børn skyldes det, at de har problemer med at finde på lege udenfor. Og her er det så din opgave, at hjælpe dit barn igang med en leg. Du behøver ikke selv at deltage i legen. Men nogle gange kan det være nødvendigt lige at hjælpe med, at sætte legen ordentlig i gang, og så kan man derefter stille og roligt trække sig.

Nogle af de gængse ting som ligger op til lege er ofte sand, vand, sæbebobler, legemad og bolde. Så man kan jo evt åbne en lille restaurant, hvor barnet kan servere lidt lækkert mad. Eller starte en vandkamp. Mulighederne er mange.

Man kan også købe nogle udendørs spil, som hele familien kan hygge sig med. De spil der ofte hitter hos børn er Kroket, Kongespil, Petanque, Fodbold, Stangtennis og Bowling. 

En anden leg kunne være “Hvilke dyr kan du finde i haven?”.  Lige nu kan du få en “Bankoplade” med forskellige dyr på helt gratis hvis du sender mig en mail, hvor du skriver “HaveBanko – ja tak”

leg

 


God weekend. Og husk at nyd vejret

Læs også disse....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.