BØRNEHAVEBARN, SKOLEBARN

Er dit barn startet i forårs SFO?

Mange børn er lige startet i forårs SFO. Og selvom det ikke er skole, så er det en rigtig stor ting!

Jeg elsker at se billeder af alle de stolte børn (og mødre), som lige for tiden fylder meget på Instagram. ❤

 

Snak med dit barn

Det er nemlig en stor dag! Og starten på en hel ny verden. Så støt endelig op om det. Interessere dig for, hvad de laver derover. Hvis du, som så mange andre, har svært ved at få dit barn til at fortælle noget om sin dag, så få tips her

 

Lær vennerne at kende

En anden ting der også er ret vigtigt er, at du også lærer dit barns nye venner at kende. Lær deres navn, så du ved hvem dit barn snakker om og hilser på dem, når du ser dem. Det kan også være en fordel at lave legeaftaler, så de lærer hinanden endnu bedre at kende. Få nogle tips omkring legeaftaler her

Og deltag for guds skyld i de arrangementer der bliver lavet. Det kan være svært at finde tiden i en travl hverdag. Men det betyder meget for dit barn. Det viser at du er interesseret og engageret i barnets hverdag.

Er dit barn klar til skole om lidt?

Selvom forårs SFO ikke er skole, så forventer de stadig mere af dit barn end i børnehaven. Så husk at dit barn faktisk kan rigtig meget selv! Læs evt her hvad skolen forventer at dit barn kan.

Når alt det her er sagt, så husk at nyd dit barns udvikling. For det næste stykke tid sker der rigtig meget! Om 1 måned vil du kigge på dit barn og tænke: hvor blev mit lille barn af? Pludselig står der er stort barn overfor dig, som snakker til dig på en helt anden måde end førhen.
Og eftersom der sker så meget nyt i dit barns hverdag og udvikling det næste stykke tid, så er det også rigtig vigtigt at dit barn får noget ro. Så tøm kalenderen så meget som muligt. Især i hverdagen. Så dit barn får ro til at bearbejde dagens indtryk.

Læs også disse....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.