gohexa
OPDRAGELSE OG UDVIKLING

Børn lærer igennem leg

Reklame for Gohexa- indeholder rabatkode

Leg har en stor betydning for børns udvikling. Det er igennem leg, at børn udvikler sig motorisk, social, verbalt og meget meget mere.

Det er også igennem leg, at børn bearbejder indtryk fra hverdagen.

 

Den frie eneleg

De fleste forældre er gode til at prioritere børns leg. Men der er mange der glemmer, at det også er vigtigt, at barnet leger selv – uden en voksen eller andre børn.

 

Det er nemlig rigtig vigtigt, at børn har mulighed for at lege frit og ustruktureret, hvor de selv bestemmer roller og handling, uden at nogen blander sig. I eneleg lærer barnet sig selv at kende og udvikler koncentration, vedholdenhed og udholdenhed. Eneleg styrker barnets  kreative tankegang. Så nu mere barnet leger selv, nu bedre bliver han/hun til at få ideer til nye lege.

“Jeg keeeeder mig!” Kender du også den sætning? Ofte er vi voksne tilbøjelig til straks at hjælpe barnet med at finde på nye lege. Og nogle gange selv involvere sig i legen. Men det bedste man egentlig kan gøre er, at blande sig udenom. Hvis barnet slet ikke kan komme igang, kan du evt give barnet et par ideer til lege. Kedsomhed er ikke farligt, men kan tværtimod være en kilde til nye lege og endnu større kreativitet – hvis det ikke bliver bremset af voksnes indblanding.

 

Inspirere til leg

For at give de mest optimale forudsætninger for en god leg, er det nødvendigt med noget legetøj og nogle rammer, der inspirere til forskellige lege.

Børn kopier, hvad de ser i hverdagen. Derfor er det en god ide med legetøj, som ligner ting fra hverdagen. Ting som eks dukker og biler får især børn til at lege fantasifulde lege.

Tænk derfor over, hvordan du kan indrette børneværelset eller andre dele af hjemmet med møbler, der inviterer til leg – det kan eks være en rumdeler/reol der kan forvandles til et dukkehus, når man tager legekasserne ud. Det kan være nogle vej-pladder der ligger op til de fedeste bil lege.

Mind dig selv om, at det er i orden med en smule rod og kaos. Børn opfatter det ikke som kaos. De ser det som en invitation til leg, hvis bondegårdsdyrene, legoklodserne eller andre legeting ligger fremme. Det giver dem mulighed for at være opsøgende, eksperimenterende og særligt kreative.

 

Gohexa legemåtter

Hjemme hos os er min datter helt vild med sine legemåtter. De bliver lagt på gulvet, sengen eller bordet alt efter, hvor det lige ser mest indbydende ud at lege. Og de sætter rammen for mange forskellige lege.

 

  

Gohexa har nogle fantastiske legemåtter, som indbyder til kreative lege i et fantastisk legeunivers. Og legemåtterne passer perfekt til LEGO, Playmobil, Biler, Sylvanian Family osv’

 

  

Jeg har været så heldig at få fat i en rabatkode til jer. Så til og med søndag d. 6/5-2018 kan du få 15% på alt på Gohexa.

Hvis du bruger  denne rabatkode: GM15

Skynd jer over på deres side og se de fantastiske legemåtter. Der er masser at vælge imellem – både til drenge og piger.

 

Læs også disse....

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.