Ferie, udvikling

Hold juleferie… læs hvorfor jeg gjorde op med “bør” og “plejer”.

‌Så er juleaften vel overstået. Spændingen har lagt sig. Alle pakkerne er pakket ud.
De næste par dage skal bruges til at slappe af og lege med alt det nye legetøj.

Efter optakten til juleaften, med diverse julearrangementer og juleræs, så trænger man allermest af alt bare til at slappe af nu. Men ofte er der stadig mange ting på programmet. Det kan derfor godt være svært at føle, at man egentlig har juleferie.

Nu har man jo fri, så kan man godt lige nå en masse ting derhjemme… alle de ting, man ikke lige når til hverdag.
Og så er der lige det der med familien og alle forventningerne.
Forventninger om at man deltager i diverse julesammenkomster med resten af familien. Og inden man ser sig om, så er ferien slut og man har nærmest ikke fået slappet af.

 

Husk at holde juleferie

I år har vi valgt at prioritere ferie-delen. Vi plejer nemlig at fise rundt i vores juleferie. Besøge familie alle steder. Også selvom vi har set nogle af dem til jul. Fordi det “plejer” vi jo. Og det “bør” vi jo. Jeg har i en del år tænkt, at det var for meget og slet ikke i min datters tarv. Hun hygger sig da uden tvivl, når vi er afsted. Men hun har jo også brug for ro og fred. Jeg kunne selv mærke, hvordan jeg savnede at have et par dage fri, hvor vi kunne slappe af og bare hygge os sammen – bare os 3.

Desværre er/har jeg været en stor pleaser og har mere tænkt på, hvad andre gerne ville have at jeg skulle gøre, end hvad vi som far, mor og barn har behov for. Jeg har levet meget efter “bør” og “plejer”, og desværre på bekostning af mig selv!

 

Gør op med “bør” og “plejer”

For et par måneder siden blev jeg ramt af depression og angst. Og på trods af psykolog hjælp, og ændringer i hverdagen, gik det ikke rigtig fremad. Jeg får derfor antidepressiv medicin med angstdæmpende virkning. Og så arbejder jeg meget på at lytte til mig selv, så jeg kan komme på højkant igen.

Derfor har vi i år gjort op med “bør” og “plejer”. I stedet for at gøre ting for at please andre. Gør vi det, vi vil og det som passer ind i vores planer. Det er svært at sige fra, men jeg bliver nød til at passe på mig selv.

 

Så dagens råd i dag er: gør hvad der passer jer som familie. Lad vær med at gøre ting for at please andre. Det er på bekostning af dig selv eller dine børn.

Husk at slap af i juleferien… det er jo FERIE 😊🎄

Tagged , ,

About Hverdagen med børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *