Jul

22 december. Dagens låge: julekonfekt

Ja, hvis I læste med i går, så var I jo nok forberedt på, hvad jeg ville skrive om i dag. For du har nemlig gættet helt rigtigt. Vi skal lave julekonfekt.

Julekonfekt er både sjovt at lave og skønt at spise.
Konfekten kan spises derhjemme, når man sidder og hygger med en julefilm. Den kan sættes frem, når man skal have gæster. Og man kan også bruge det til værtindegave, når man skal i byen.
Julekonfekt er en tradition i mange familier. Det hører sig til julen. Og det er ikke rigtig jul uden den.

Julekonfekt kan jo laves på utallige måder. Der er masser af valgmuligheder. Og I har sikkert nogle traditioner for hvilke julekonfekt i plejer og lave.

Jeg har dog alligevel valgt nogle af de mere lette ting, børnene lettere kan være med. Hvis I skulle være interesseret i det.

 

Julekonfekt af marcipan.

Marcipan og nougat hører sig jo til. Og det kan laves på mange forskellige måde. Man kan lave små firkantet hapser, marcipanbrød, kugler, med og uden smeltet chokolade og jeg ved ikke hvad.
Børnene ville synes, det var sjovt at få lov til at rulle marcipan og nougat ud, for bagefter at rulle det sammen til et fint marcipan brød. På toppen kan I jo evt putte lidt smelter chokolade på.

Mor kunne måske også lave et par bailey kugler til de voksne? De smager fantastisk! Marcipan der har ligget lidt i bailey. Og derefter rulles til små kugler og til sidst dyppes i smeltet chokolade. Nam nam.

 

Julekonfekt

Cornflakes toppe.

Denne er tit en favorit bland børnene. Og børnene kan sagtens lave små toppe af cornflakes. Alt efter hvor små dine børn er, skal du måske hjælpe med at hælde chokoladen ud over cornflakesene.

Husk nu at lave rigeligt julekonfekt! Det har en tendens til at forsvinde ret hurtigt

 

Tagged , , ,

About Hverdagen med børn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *